Isälläni oli syntymäpäivät, joten tein hänelle lahjaksi tällaisen suklaisen juustokakun. Oli aikamoisen namia, vaikka itse sanonkin. Koristelu on pikkusiskon käsialaa. 705071.jpg

Pohja:

150-200g suklaakeksejä

50-75g sulatettua voita, tai margariinia

Täyte:

6 liivatelehteä

2½dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

200g tuorejuustoa

250g smetanaa, rahkaa, tai creme fraisea

200g hyvälaatuista melko tummaa suklaata

½dl sokeria

Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi, tai margariini. Painele seos leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakstike vaahdoksi, lisää huoneenlämpöinen tuorejuusto ja smetana, rahka, tai creme fraise. Sulata suklaa mikrossa 30 sekuntin jaksoissa, taii vesihauteessa. Sekoita joukkoon. Lisää vielä sokeri seokseen. Kiehauta 2-3 rkl vettä. Purista liivetteista vesi pois ja sulata kiehuvan veden joukkoon. Vatkaa liivateseos huolellisesti täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja hyydytä kylmässä muutama tunti mieluiten yön yli. Koristele haluamallasi tavalla ja NAUTI.