Isälläni oli syntymäpäivät, joten tein hänelle lahjaksi tällaisen suklaisen juustokakun. Oli aikamoisen namia, vaikka itse sanonkin. Koristelu on pikkusiskon käsialaa.
Pohja:
150-200g suklaakeksejä
50-75g sulatettua voita, tai margariinia
Täyte:
6 liivatelehteä
2½dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g tuorejuustoa
250g smetanaa, rahkaa, tai creme fraisea
200g hyvälaatuista melko tummaa suklaata
½dl sokeria
Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi, tai margariini. Painele seos leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakstike vaahdoksi, lisää huoneenlämpöinen tuorejuusto ja smetana, rahka, tai creme fraise. Sulata suklaa mikrossa 30 sekuntin jaksoissa, taii vesihauteessa. Sekoita joukkoon. Lisää vielä sokeri seokseen. Kiehauta 2-3 rkl vettä. Purista liivetteista vesi pois ja sulata kiehuvan veden joukkoon. Vatkaa liivateseos huolellisesti täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja hyydytä kylmässä muutama tunti mieluiten yön yli. Koristele haluamallasi tavalla ja NAUTI.
Kommentit