Tämä on yksi lempparisalaattini. Syömme sitä aina kalan kanssa. Tämä poikkeaa melko täydellisesti suomalaisesta perunasalaattikäsityksestä. Salaatti on suhtellisen helppo valmistaa. Tässä kuvassa on ikävä kyllä vain salaatinjämät, koska unohdin ottaa aikaisemmin kuvaa. Mausteiden määriä ei ole ihan helppo arvioida, koska isäni maustaa ruoat silmämääräisesti. Tässä suuntaa antavia määriä.680155.jpg

6-8 keskikokoista perunaa

½-1 sipuli

n.1-2 tls suolaa

3-5 rkl etikkaa

3rkl auringonkukkaöljyä

silputtua persiljaa (ja ruohosipulia)

Keitä perunat. Jäähdytä huoneenlämpöisiksi. Kuori ja lohko ne sopiviksi paloiksi.

Leikkaa sipuli pitkittäin siivuiksi ja sekoita perunoiden kanssa.

Lisää mausteita maun mukaan ja sekoita hyvin ne perunoiden joukkoon.

Ripottele lopuksi persiljaa (ja ruohosipulia) koristeeksi salaatin päälle.

Tarjoa kala,- kana,- tai liharuokien lisäkkeenä.