Piti heti leipoa jotain tänne blogiin. Halusin helppoa ja yksinkertaista. Koska olin joskus ostattanut äidiltä kaurajauhoja ja jätäänyt kumminkin käyttämättä päätin sitten nyt tehdä niistä jotain. Siispä surffasin provenan sivuille (www.provena.fi) ja etsin sopivan ohjeen. Oli todella ihania keksejä. Kaura maistuu paremmalta kuin vehnäjauho. Mun mielestäni. Tämähän on muuten gluteeniton, joten sopii myös sellaista ruokavaliota noudattavalle. Tässä siis ihka ensimmäinen resepti. Olkaatten hyvät!667757.jpg

!50g margariinia, tai voita

2dl sokeria

1 muna

3½dl kaurajauhoja

1tl kardemummaa

1tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1-2dl puolukoita

1.Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.Lisää muna vatkaten.

2.Yhdistä kuivat aineet ja sekoita vaahtoon.

3.Jaa taikina kahteen osaan. Leivo kaksi n.25cm pitkää tankoa. Leikkaa molemmat 20:ksi palaksi ja nosta pellille. (Minä pyöritin paloista palloja ja litistin sormin. Tuli nätimmän näköisiä.)

4. Paina keksien pinnalle puolukoita ja keskitasossa 200 asteessa 10-12 minuuttia